Los Angeles, CA

N.E.X.T. HEADQUARTERS

12 / 2016

The N.E.X.T. Steelcase Headquarters project deals with the complete redesign of the interior space of the company's offices located on the 32nd floor in Los Angeles, California. Requirements for this project included: large open work areas, private offices, a work-cafe, training rooms, boardrooms and print rooms. N.E.X.T. as a company prioritizes the individuality of each of their employees while maintaining an open environment that allows for productivity and creativity.

Location:

1150 South Olive St.

32nd Floor

Los Angeles, CA

TECHNOLOGY USED:

70%

AUTOCAD

REVIT

30%

Lobby_edited
OPENOFFICE_edited
RENDER WORKCAFE3_edited
Large Conference Room_edited
Workcafe2_edited

Renderings

 

Inspiration

 
 

Design Concept Statement

The concept behind the redesign of the N.E.X.T. Headquarters focused on the ideation of movement and how movement through space can have positive impacts on productivity and creativity. Maintaining an open floor plan that allowed for both private and public areas was crucial. The work area was designed in a way that allowed for collaboration between all employees. This space was placed in the corner of the building floor with nothing to obstruct from the floor-to-ceiling window views to maximize natural light. Right across from the work area is the work cafe. This innovative idea is very important to the N.E.X.T. employees. It allows for them to gather and meet with clients in a more casual environment. This cafe also maximizes the views and natural lighting but with the addition of plant walls and a full kitchen.

While the work area and work-cafe provide open, public collaborative spaces, privacy is achieved in the spaces following. The private offices, training rooms and boardrooms were all designed to be open but also private, meaning they are fully enclosed by walls. Each of the aforementioned spaces is located along the perimeter of the building so they have access to floor-to-ceiling windows while allows for that open feeling but are enclosed on the opposite side by walls for privacy. Throughout N.E.X.T. Headquarters space, an emphasis was placed on lighting both natural and artificial as well as geometric shapes and simple, natural materials. 

Plans & Sketches

 

Lighting was a crucial part of the redesign of the N.E.X.T. Headquarters so each space I calculated the lighting of my spaces based on the square footage of each space and how many footcandles were required based on room type and purpose.  Through that, I was able to identify the number of lumens needed so from there I found lighting fixtures that met the needs of the space. The main lighting fixtures have a dimming feature because lthough these spaces are open and exposed to natural light, I took into account the possibility of cloud blockage or a late night at the office.  

1/10

Materials & Finishes

 

GABRIELLE COOPER

(828) 244 - 9970

  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

CONNECT WITH ME:

FOR INQUIRIES: